Marjon-Zijlstra-Fotografie-14
cg-1
Nieuwe-afbeelding-2
_DSC0050

Juristen

Juridische expertise is dichtbij en laagdrempelig. De juristen kennen de samenwerkende organisaties en zijn deskundig in de wet- en regelgeving voor de zorg- en welzijnssector.
Zij vervullen een adviesfunctie bij vraagstukken onder meer op het gebied van Arbeidsrecht, Cliëntenrecht, Algemeen Verbintenissenrecht, Privacy, Contractenrecht. Ook wordt geadviseerd bij FWG-vraagstukken en de toepassing van de verschillende CAO’s.
Het beoordelen van overeenkomsten en statuten, het voeren van procedures bij de kantonrechter, het adviseren van klachtencommissies kan eveneens tot de dagelijkse werkzaamheden behoren. Waar nodig en gewenst worden (externe) specialisten geraadpleegd/ingezet.
De juristen informeren de aangesloten instellingen regelmatig via nieuwsberichten en/of themabijeenkomsten over actuele of complexe onderwerpen. De juristen zijn lid van diverse beroepsorganisaties en nemen deel aan diverse commissies en werkgroepen, waaronder het Platform Juristen van de VGN. Jaarlijkse scholing van de juristen vindt plaats volgens een puntensysteem gelijk aan die van de Orde van Advocaten.